fredag 1 oktober 2010

Chokladkaka med tosca

Bakade jag idag när jag var hemma på timmar.

Ingredienser
175 g Smör
200 g Blockchoklad
3 Ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Toscasmet
100 g Smör
2 dl socker
2 msk Ljus sirap
2 msk Mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk Kakao
200 g grovhackade hasselnötter.
Smält smöret och ta från plattan, grov hacka chokladen och rör ner tills de smälter. Rör ägg och socker (ej med elvisp).Blanda ner mjöl och bakpulver och rör om, och häll sist ner smör/choklad blandningen. Häll i en rund form med avtagbara kanter, ställ in i ugnen i 20-25 minuter på 200 grader.
Blanda alla ingredienser förutom hasselnötterna i en stor gryta och låt koka upp, häll sist ner hasselnötterna och häll över den gräddade kakan, och ställ sedan in i ugnen ytterligare 10 minuter.
Hoppas det smakar!
/C

Inga kommentarer: